Telephelyeink

A tisztán elektromos hajtású Mustang Mach-E tökéletes eredményt ért el

Hír megjelenése: 2021.10.29
A Ford Mustang Mach-E díjainak egyre hosszabb listája most tovább bővült, mivel a modell két szervezettől, az Euro NCAP és a Green NCAP intézetektől is tökéletes, 5 csillagos értékelést kapott.


A Ford vadonatúj, tisztán elektromos hajtású SUV-ja maximális eredményt ért el a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet tesztjén, akárcsak annál a szervezetnél, amely arra ösztönzi a gyártókat, hogy tiszta üzemű, energiatakarékos és a környezetet nem károsító autókat fejlesszenek. A Mustang Mach-E a szigorú törésteszteken 92 százalékot teljesített a felnőtt utasok, és 86 százalékot az autóban utazó gyermekek védelme terén.

A kiváló eredményhez az is hozzájárult, hogy az autó alapfelszereltségében olyan modern vezetéssegítő technológiák szerepelnek, mint a Stop&Go és Sávközép rendszerekkel kiegészített Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika1, az Aktív Fékezés funkciót is kínáló Ütközésre Figyelmeztető rendszer1 és a Holttér Asszisztenssel kiegészített Sávtartó rendszer1. Sávkövető technológiáiért az SUV a legmagasabb pontszámot kapta.

A Green NCAP is maximális értékelést adott az autónak a kipufogónál mért nulla emisszió és az akkumulátoros elektromos hajtáslánc 610 km-es elektromos hatótávolsága (WLTP)2 miatt a tisztalevegő- és üvegházhatású gáz teszteken. A 94 százalékos energiahatékonysági eredményen a legmagasabb pontszámot kapta azokon a laboratóriumi vizsgálatokon, amelyek a hajtáslánc alacsony és magas hőmérsékletű környezetekben mutatott működését értékelték.

“A Mustang Mach-E modellt nulláról kezdtük el tervezni, így igazán biztonságos és környezettudatos autó alkothattunk,” nyilatkozta Stuart Southgate, a Ford Európa biztonsági tervezésért felelős igazgatója. “Éppen ezért vásárlónk biztosak lehetnek abban, hogy olyan autót vezetnek, ami ugyanúgy óvja őket, mint a környezetet.”

Az Euro NCAP és a Green NCAP mostani elismerései tovább gyarapítják azt a több mint 20 díjból álló listát, amelyen olyan trófeák szerepelnek, mint a prémium B&O audiorendszer hangfalainak integrálásáért kapott iF DESIGN AWARD3, vagy az új generációs SYNC rendszerért a Fordnak ítélt Connected Car Manufacturer Award a MOTUL-tól.

A Ford Puma, a Kuga (Kuga Plug-In Hybrid és Kuga Hybrid), az Explorer Plug‑In Hybrid, a Focus és a Fiesta után a Mustang Mach-E a hatodik elektromos hajtásláncú Ford modell, ami maximális, 5 csillagos biztonsági értékelést kapott az Euro NCAP tesztjén.


# # #

1 A vezetéssegítő technológiák kiegészítő feladatot látnak el, és nem helyettesítik a vezető figyelmét, döntését és irányítását, és a biztonságos autózást.

2 A Ford Mustang Mach-E hátsókerékhajtású, nagyobb kapacitású akkumulátoros változatának WLTP-szabvány szerint mért elektromos hatótávolsága 610 km.

Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását.

3 iF DESIGN AWARD 2020.


Forrás: Ford

Munkatársaink

Kérjük válasszon márkát!
Kérjük válasszon telephelyet!


Kérjük válasszon telephelyet!
Cím
2030 Érd, Kis-Duna utca 7-9.
Telefon
+36 (23) 524 028
Nyitva tartás
Új- és használt autó értékesítés
H-P: 08:00-18:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva
Szerviz
H-P: 08:00-17:00
Sz-V: Zárva

Visszahívást kérekOldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk