Telephelyeink

Jeep Renegade 4xe és Compass 4xe

Hír megjelenése: 2020.07.21
Jeep® „zöld” forradalom: érkeznek az első plug-in hibridek.



  • Bemutatta első plug-in hibrid modelljeit a Jeep®. Az új Renegade 4xe és az új Compass 4xe szeptembertől rendelhető a magyarországi márkakereskedésekben.
  • Jeep® „zöld” forradalom az EMEA régióban. Az európai piacra érkező 4xe SUV-k kompromisszumoktól mentes hibrid megoldást kínálnak.
  • Renegade 4xe és Jeep Compass 4xe, két modell több változatban: Night Eagle (kizárólag a Compass) Limited, S és Trailhawk kivitel 190 vagy 240 lóerős teljesítménnyel, 50 kilométer tisztán elektromos hatótávval, fokozott biztonsággal, alacsony környezeti terheléssel.
  • Fenntartható jövő Európában csatlakoztatva. Jeep® 4xe család új UConnect szolgáltatásokkal, exkluzív e-driving funkciókkal, az EasyWallbox otthoni töltési megoldásaival.

Felvirradt a Jeep® „zöld” forradalmának hajnala, hamarosan megérkeznek az európai piacra a kiemelkedő képességű terepjáróiról ismert márka első plug-in hibrid modelljei. A virtuális sajtótájékoztató keretében debütáló új Renegade 4xe, valamint az új Compass 4xe párosa a Jeep® olaszországi gyárának szerelőszalagjain készül, és globális kihívást támaszt versenytársaival szemben.

A magyarországi márkakereskedésekben szeptembertől rendelhető 4xe SUV modellek egyenes folytatását jelentik a Jeep® több évtizede töretlen fejlődésének. Egyszerre képviselik a szabadság, a kaland, az eredetiség és a szenvedély alapvető értékeit, illetve erősítik a márka hírnevét világszerte.

A Renegade 4xe és a Compass 4xe a Jeep® válasza a fenntartható jövő kihívásaira. A plug-in hibrid modellek bevezetése, és az általuk meginduló elektromos átállás révén a világhírű gyártó meghatározó lépést tesz a modernizáció irányába. Rendkívül fejlett hajtásrendszerű hibrid terepjáróival a Jeep® a vezető szerep megszerzésére törekszik a környezetbarát prémium technológiák területén.

A bemutatkozó 4xe SUV-k a plug-in hibrid technológia jóvoltából garantálják a Jeep® családban megszokott kiváló teljesítményeket, kimagasló vezethetőséget és kényelmet. A „4xe” emblémával jelölt modellek közös értékei közé tartoznak a takarékosságot, a kitűnő menettulajdonságokat, illetve a környezettudatosságot szolgáló megoldások.

A Renegade 4xe és a Compass 4xe kettőse a zajtalan suhanás szabadságának természetközeliségén túl a vezetési élmény új szintjét biztosítja a legkedvezőbb üzemanyag-felhasználás, valamint a kimagasló off-road képességek mellett.

Az új plug-in hibrid technológia károsanyag-kibocsátástól mentes üzemmódot biztosít a Jeep® 4xe típusai számára. A Renegade 4xe és a Compass 4xe a világ minden pontján megnyugtatóan nagy hatótávolsággal,egyszerű tölthetőséggel, és a gondtalan utazás élményével szolgálja használóit.


Jeep®: „zöld” teljesítmény és hatótávolság

A Renegade 4xe és a Compass 4xe egyaránt kompromisszumoktól mentes hibrid megoldást kínál. Tehetik, hiszen a Jeep® a létező legfejlettebb technológiák alkalmazásával emelte új szintre 4xe jelzésű szabadidőautói képességeit.

A plug-in hibrid hajtásrendszer műszaki alapjaira építkezve rendkívüli SUV-k születtek. Az új terepjárók megnövelt teljesítménnyel, fokozott biztonságot garantáló fejlesztésekkel, folyamatosan rendelkezésre álló összkerékhajtással, hibrid üzemben kevesebb, mint 50g/km széndioxid (CO2) kibocsátással járulnak hozzá az élvezetes, egyben fenntartható autózás élményéhez.

Látványos teljesítményeiket a 4xe jelzésű SUV-k egy 1,3 literes benzines turbómotor, valamint a hátsó kerekek között elhelyezett villanymotor segítségével érik el. Az önmagában is hatékony turbóaggregát teljesítménye kiviteltől függően 130 vagy 180 lóerő. Az elektromos motor ezt egészíti ki 60 lóerővel. A Renegade 4xe és a Compass 4xe a 'Limited' verzióban összesen 190, a 'Trailhawk', valamint az 'S' változatban 240 lóerő leadására képes.

A hibrid hajtás teljesítményéhez a belsőégésű motor 270, az elektromos erőforrás 250 newtonméter nyomatékkal járul hozzá. A két motor együttes használata így kiemelkedő menetteljesítményeket ésvezetési élményt eredményez. Az erősebb modellek álló helyzetből kevesebb, mint 7,5 másodperc alatt gyorsulnak óránként száz kilométeres sebességre. Ugyancsak fontos, hogy a tisztán elektromos hajtással óránként akár 130 kilométeres sebességgel is haladhatunk, a hibrid üzemben elérhető végsebesség pedig 200 kilométer/óra.

A Jeep® kiemelt figyelmet szentel a természeti és a városi környezet védelmének. A márka elkötelezettségét jelzi, hogy a plug-in hibrid modellek fejlesztése során fontos szempont volt a tisztán elektromos üzemű hatótávolság maximalizálása. A törekvések elérték céljukat, a Renegade 4xe és a Compass 4xe zéró károsanyag-kibocsátást garantáló akkumulátoraira támaszkodva mintegy 50 kilométer megtételére képes. A 11,4 kWh kapacitású akkumulátorok menet közben vagy külső forrásból egyaránt tölthetők. Az új Jeep® modelleket választók számára nagy könnyebbséget jelenthet, hogy a Renegade 4xe és a Compass 4xe otthoni elektromos töltéséhez elegendő egy hagyományos háztartási csatlakozó. Természetesen emellett mindkét plug-in hibrid modell tölthető a kiváló hatásfokú fali töltőegység, a Wallbox segítségével, illetve a nyilvános töltőpontokon is.

Az új hibrid technológia a nehéz körülmények között is érezteti hatását. A Jeep® 4xe modelljei a benzines és az elektromos hajtásrendszer együttes alkalmazásából adódó nagyobb forgatónyomaték révén az eddiginél is magasabb szintű terepjáróképességgel dicsekedhetnek. Mindezt úgy, hogy a plug-in hibrid rendszerben a hátsó tengelyt nem hagyományos kardán, hanem a kifejezetten erre a célra szolgáló villanymotor hajtja. A két tengely így teljesen különválasztható egymástól, azaz a rájuk jutó forgatónyomaték egymástól függetlenül, hatékonyabban szabályozható, mint a mechanikus megoldásoknál. Szükség esetén az elektromos hajtóerő késlekedés nélkül juthat el a hátsó kerekekhez.


Kontrollált vezetés igény szerint

A Renegade 4xe és a Compass 4xe különleges lehetőségeket tartogat. A belsőégésű és az elektromos motor együttműködése lehetővé teszi, hogy mindkét Jeep® modellben három vezetési mód közül válasszunk.

  • Hibrid: ez az üzemmód a teljesítmény optimalizálásával gondoskodik a lehető legcsekélyebb üzemanyag-felhasználásról. A belső égésű motor és a villanymotor párosa az út jellegétől függően működik együtt, fékezés során visszanyerve a mozgási energiát.
  • Elektromos: a tisztán elektromos üzem hozzávetőlegesen 50 kilométer megtételét teszi lehetővé károsanyag-kibocsátás nélkül.
  • E-Save: a belső égésű motor, a vezető döntésétől függően menet közben szinten tartja vagy növeli az akkumulátor töltöttségét

A plug-in hibrid rendszer által kínált alapvető üzemmódok hármasát a Jeep® különleges funkciókkal egészítette ki.

  • Sport: a motor, a kormányzás, és a gázpedál beállításain keresztül az autó kezelhetőségét a sportosabb teljesítményhez igazítja.
  • E-Coaching: a hatékony energiagazdálkodás érdekében figyelemmel kíséri a vezetési stílust.
  • Intelligens töltés: lehetővé teszi, hogy a töltési folyamatot a jármű UConnect fedélzeti rendszeréről, illetve a vezető okostelefonjáról vezéreljük.

A 4xe modellek felszereltsége is kiegészült. A fedélzeten találunk egy új, 7 colos, színes TFT kijelzőt, amely a gépkocsi üzemeltetését támogató információkat jeleníti meg. A vezető az elektromos, a belső égésű és a hibrid üzemmódban egyaránt leolvashatja róla az akkumulátor töltöttségi szintjét, a hatótávolságot, a teljesítmény-leadás százalékos értékét, valamint a töltési szintet. A 8,4 colos színes UConnect képernyőn ugyanakkor olyan új füleket találunk, mint az energiaáramlás, a korábbi utak összesítése, a töltési idők, az E-Save funkció, illetve a különböző töltési beállítások.

A teljes kínálat: Night Eagle, Limited, S és Trailhawk

Az új Renegade 4xe és az új Compass 4xe több felszereltségi szintet kínálnak. A Night Eagle (kizárólag Compass esetében), Limited, az S és a Trailhawk modellek mindegyike összkerékhajtással, egy 1,3 literes benzines, illetve egy villamos motor párosával kerül forgalomba. A plug-in hibrid rendszer együttes teljesítménye a felszereltségtől függően 190 vagy 240 lóerő. Az erőátvitelről új, hatfokozatú automata sebességváltó gondoskodik.

A Jeep® márka szerelmesei számos lehetőség közül választva igazíthatják igényeikhez autójukat. A Renegade-hez például 18, a Compasshoz 22 különböző szín konfigurációja érhető el.

A külső színek között szerepel az Alpine fehér, a Glacier ezüstmetál, a Gránit kristály, a Jetset kék metál, a Shade kék, a Sting szürke, a Colorado piros, a Carbon fekete és a Szolid fekete. Ezt a kínálatot egészíti ki a Renegade 4xe három speciális színe. Az 'S' verzió kivételével választható a Bikini türkizkék, az Omaha narancs, míg 'Trailhawk' felszereltséghez a Matt zöld. A Compass 4xe testreszabásához szintén három plusz fényezés, a háromrétegű Elefántcsont gyöngyház, a Italia kék és a Techno zöld közül választhatunk.

A Jeep® plug-in hibridjeinek megjelenését speciális könnyűfém keréktárcsákkal tehetjük teljessé. A Renegade 4xe-hez hat, a Compass 4xe-hez hétféle különleges kialakítású felni áll rendelkezésre.

Korszerű kapcsolódás, biztonság és felszereltség

A 4xe modellek ultramodern kapcsolódási funkciókkal járulnak hozzá az ügyfelek igényeinek kielégítéséhez. A UConnect rendszer a fejlett fedélzeti megoldások mellett újabb hasznos funkciókkal teszi még biztonságosabbá és kényelmesebbé az autózást.

A Renegade 4xe és Compass 4xe modellekhez elérhető új UConnect Services ötféle szolgáltatást tartalmaznak – My Assistant, My Car, Remote, My Navigation és My eCharge.

  • A My Assistant baleset esetén igénybe vehető vészhívó funkciót kínál, amelyben az asszisztencia szolgáltatása a jármű mentését is magába foglalja, míg a járműállapot-jelentések révén a vezető mindig tájékozódhat gépkocsijával kapcsolatban.
  • A My Car segítségével a vezető folyamatosan nyomon követheti járműve állapotát, illetve paramétereit.
  • A My Remote lehetővé teszi, hogy a távolból működtessük az ajtózárakat, felvillantsuk a fényszórókat, megállapítsuk a jármű tartózkodási helyét, vagy korlátozzunk olyan működési paramétereket, mint az engedélyezett sebesség, illetve a használati terület, és értesítést kapjunk ezek megszegése esetén.
  • A My Navigation szolgáltatásai között megtalálható a Send & Go funkció. Igénybevételével számítógépünkből vagy okostelefonunkról közvetlenül az autóba továbbíthatjuk tervezett utazásunk adatait, valós idejű forgalom-, és időjárás-információkat kaphatunk. Tájékozódhatunk a traffipaxokról, továbbá rákereshetünk érdekes úti célokra (POI).
  • A 4xe modellek esetében a My eCharge okostelefonos alkalmazás az akkumulátor töltöttségi szintjének ellenőrzésére, valamint a töltési folyamat és a klimatizálás időzítésére is képes. Emellett alacsony töltöttség esetén megjeleníti a legközelebbi töltőpontokat a My UConnect alkalmazásban, illetve a UConnect 8,4 colos navigációs képernyőjén. A dinamikus hatótávolság térképszolgáltatás emellett a navigációs rendszerben és a My Uconnect mobil alkalmazásban is megmutatja, hogy a pillanatnyi töltöttséggel meddig juthatunk el a járművünkkel.

A UConnect szolgáltatásokat opciós csomagok egészítik ki, amelyeket a My Unconnect kapcsolódási weboldalon lehet megvásárolni. Olyan csomagokról van szó, mint a My Wi-Fi, a lopásvédelmi My Theft Assistance, vagy a My Fleet Manager.

A Jeep® 4xe modelljeinek biztonságáról az elérhető legfejlettebb ADAS megoldások gondoskodnak. Ilyenek a felszereltségtől függően sztenderd vagy opcionális Full LED, illetve a Compass 4xe esetében elérhető BiXenon fényszórók, az ütközésre és sávelhagyásra figyelmeztető rendszerek, az intelligens sebességhatároló a Renegade 4xe-hez választható táblafelismerő berendezések. Ide tartoznak az első és a hátsó parkolószenzorok, a holttér-felügyelet, a tolatókamera, a Park Assist parkolássegítő rendszer, a kulcs nélküli nyitás és indítás, vagy a Jeep® típusaihoz most először elérhető új, vezető éberség-felügyelet.

Töltési lehetőségek

Az új Renegade 4xe és a Compass 4xe töltése egyszerű és intuitív. Mindkét modell zökkenőmentes integrációt kínál a vezető okostelefonja és az UConnect rendszer 8,4 hüvelykes érintőképernyője között a használó életmódjához, igényeihez igazodó töltés kezeléséhez.

A hátsó tengely elektromos akkumulátor egységét a motorfék által generált negatív nyomatékot hasznosító E-Coaching üzemmódban akár vezetés közben is fel lehet tölteni. A kényelmes töltés lehetőségét biztosítják a verziótól függően szabványos, vagy opcionálisan rendelhető speciális külső töltőkábelek is, amelyek segítségével otthoni, illetve a nyilvános töltőponton egyaránt csatlakoztathatjuk autónkat az elektromos hálózathoz.

A Jeep® támogatja az otthoni töltési megoldásokat. A Renegade 4xe és a Compass 4xe az Easy Wallbox töltőrendszer segítségével szokványos háztartási csatlakozóra köthető. A My EasyWallbox alkalmazást az otthoni töltés távolról történő kezelésére fejlesztették ki, és hamarosan elérhető lesz az App Store-ból.

Munkatársaink

Kérjük válasszon márkát!
Kérjük válasszon telephelyet!


Kérjük válasszon telephelyet!
Cím
2030 Érd, Kis-Duna utca 7-9.
Telefon
Nyitva tartás
Értékesítés:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Szerviz/Alkatrész:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Visszahívást kérek



Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek.
Az adatvédelmi tájékoztató tartalmát megismertem. A tájékoztató ismeretében hozzájárulok a sütik használatához. További információk