Telephelyeink

Fiat a 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon

Hír megjelenése: 2019.03.01
120 éves történelmét ünnepli a Fiat a 2019-es Genfi Nemzetközi Autószalonon

  • A genfi standon debütál az új 500 "120th" modellcsalád az eddigi legelegánsabb kialakítással és legjobb infotainment szolgáltatásokkal, a Fiat márka 120 éves történetét ünnepelve.
  • Az 500, 500X és 500L modelleknél elérhető "120th" változat elérhető bicolor Tuxedo fényezéssel.
  • Az Apple CarPlay támogatás segítségével az iPhone® kijelzője elérhetővé válik a Uconnect rendszer érintőképernyőjéről. Ez hozzáférést biztosít az Apple Térképekhez, az Apple Music szolgáltatáshoz, az üzenetek küldéséhez és fogadásához, a telefonhívásokhoz és még sok más funkcióhoz a Siri® hangutasításokon vagy a 7" érintőképernyőn keresztül.
  • A számos országban már elérhető Mopar Connect alkalmazás segítségével a rendszer különböző távolsági szolgáltatásokat is nyújt, például útmenti segítségnyújtást, valamint a gépjármű állapotának távoli megfigyelését valós időben, okostelefon segítségével.
  • A vadonatúj Panda Connected by Wind különleges kiadás is méltán áll reflektorfénybe. A Fiat és a Wind 3 csoport együttműködéseként létrejött változat 4G-s internetkapcsolattal rendelkezik a „WINDPACK” révén, amely havi 50 GB-os adatforgalmat és akár 15 készülék egyidejű kapcsolódását teszi lehetővé.
  • Az arzenált az ötajtós Tipo Sport teszi teljessé – a Moparral közösen készített csúcsmodell látványos és dinamikus designjával tűnik ki a forgalomból.


A Fiat a nagy múltra visszatekintő Genfi Autószalont választotta színhelyként az új 500 „120th” modellcsalád premierjéhez, amely a kínálat eddigi legelegánsabb és legjobb infotainment szolgáltatásokat nyújtó járműveit adja. Az 500, 500X és 500L modelleknél elérhető változat a Fiat 120. születésnapját ünnepli – egy olyan mérföldkövet, amelyet nagyon kevés autógyártó mondhat magáénak. Ugyanakkor a márka nemcsak a múltat ünnepli; fejlett infotainment rendszereivel a jövőbe tekint, vadonatúj kapcsolódási lehetőségekkel kibővítve a 2018-ban bemutatkozott 500 Mirror család funkcióit.

Genfben a látogatók közelről is megismerkedhetnek a Fiat koncepciójával a kommunikációról, amely egyszerű, praktikus, biztonságos és intuitív tájékozódást tesz lehetővé. Végtére is éppen az olyan technológiai megoldások adják a Fiat történelmének mérföldköveit is, amelyek innovatív kialakításuk mellett felhasználóbarát megoldásokkal tesznek eleget a modern mindennapos mobilitás követelményeinek, tökéletesen kielégítve a digitális társadalom biztonsági és kommunikációs igényeit.

Rengeteg dolog változott 1899. július 11. óta, amikor a „Società Anonima Fabbrica Italiana di Automobili – Torino” vállalatot létrehozták, de alapvető felfogásunk az autóról és a vele szerzett kalandos tapasztalatokról változatlan maradt az évek során, amely a Fiat márka globális jellemvonásává vált.
A svájci seregszemle nagyközönsége a Fiat és a Wind együttműködéséből született új Panda Connected by Wind modellel újabb kiváló példát szolgáltat a konnektivitás fogalmára a Fiat stílusában.

Az 500 "120th" család, a kínálat eddigi legelegánsabb megjelenésével és legjobb infotainment szolgáltatásaival
A Genfi Autószalon ad helyet a Fiat új ünnepi modelljeinek, melyeket a nagyközönség rögtön három változatban is megcsodálhat: 500, 500L és 500X "120th". Mindhárom modell különleges fekete-fehér bicolor Tuxedo fényezést kap. A Tuxedo elnevezés az ünnepi szmokingra utal, amelynek színeihez kiválóan illeszkedik az egyedi kulcsborítás, a rézszínű részletek és az elegáns fekete műszerfalbetét. Az összeállítás a különleges Fiat logóval lesz teljes, amely a márkanév mellett az ünnepélyes "120th" logót viseli a hátterében a streaming szimbólummal. Utóbbi nem véletlenül tűnik fel, ugyanis az új 500 "120th" család alapfelszereltsége a Uconnect 7" HD LIVE érintőképernyős rádió, Apple CarPlay™ és Android Auto™ csatlakozással.

Az Apple CarPlay támogatás segítségével az iPhone® elérhetővé válik a Uconnect rendszer érintőképernyőjéről. Ez hozzáférést biztosít az Apple Térképekhez, az Apple Music szolgáltatáshoz, az üzenetek küldéséhez és fogadásához, a telefonhívásokhoz és még sok egyéb funkcióhoz a Siri® hangutasításokon vagy a 7” érintőképernyőn keresztül.
Az ugyancsak elérhető Android Auto™ szolgáltatás Android operációs rendszerű telefonját egyesíti a Uconnect® érintőképernyővel. Ennek köszönhetően a felhasználó könnyen kezelheti készülékét vezetés közben is, és intézheti napi ügyeit úgy, hogy közben kezét a kormánykeréken tartja.

Az új Fiat 500X "120th"
Az olasz crossover első ízben elérhető bicolor fényezéssel, méghozzá az elegáns Tuxedo (fekete és fehér) kombinációban. A tekintélyes öltönyhöz hasonlóan ez a változat is többféle árnyalatban elérhető, így az elegáns Pearl Tuxedo (gyöngyházfehér és fekete) és Silver Tuxedo (ezüstszürke és fekete) színkombinációk is kiválóan emelik a modell ünnepélyes hangulatát.


A Tuxedo bicolor megjelenés mellett a fekete tükörház, a matt fekete betétek, a króm ablakkeretek és a 16” (opcionálisan 17”) sötét könnyűfém kerekek is hangsúlyozzák a modell különleges színvilágát. Elöl full LED fényszórókat találunk, amelyek a halogén megoldásnál 160 százalékkal erőteljesebben világítanak, biztonságosabbak és kevesebb energiát (-66%) fogyasztanak.

Belül is érződik az ünnepi hangulat. Az üléskárpitok rézszínű betétje tökéletes kontrasztot képez a műszerfal és az ajtók fekete betétjével. Az 500X “120th” a kényelem terén is nagyra tör, köszönhetően gazdag alapfelszereltségének, amely magában foglalja az eső- és sötétedésérzékelőt, a full LED fényszórót és a tolatóradart. A vezetés élményéért többféle motorváltozat felelhet: például a vadonatúj 120 lóerős 1.0 FireFly turbómotor mellett 5- vagy 6-fokozatú kézi váltóval elérhető a 110 lóerős 1.6 E-torq erőforrás. A modellváltozat elérhető Gelato fehér, gyöngyházfehér, ezüstszürke és Cinema fekete színekben a hozzájuk illő műszerfalbetéttel, valamint az exkluzív, bicolor Pearl Tuxedo és Silver Tuxedo verziókban, fekete műszerfalbetéttel.

Fiat 500 "120th"
Az ikonikus 500-as szintén színre lép az új “120th” kiadásban, magára öltve a bicolor Tuxedo „öltönyt” – az eleganciát a motorháztetőn végigfutó krómcsík, a rézszínű 16 colos kerekek és a fekete tető (ugyanezt az árnyalatot kapja a kabrió verzió) hangsúlyozza. Az utastérben is ugyanilyen kifinomult elegancia fogad minket, ahol a műszerfal fekete betétje és az üléskárpit exkluzív hajszálcsíkozása (fekete, rézszínű függőleges vonalakkal) mély benyomást tesz. Az ülések vynil felső részébe az 500 logóját hímezték. A háromajtós és a cabrio verzió is gazdag alapfelszereltséggel áll rajthoz (például ködlámpákkal, 50:50 százalékos arányban dönthető hátsó ülésekkel és egyedi szőnyegekkel). Az 500 “120th” a 69 lóerős 1,2 literes négyhengeressel és a 85 lóerős 0.9 Twin Air motorral elérhető. A modell Cortina szürke, Carrara szürke, Vesuvius fekete, gyöngyházfehér és Gelato fehér árnyalatokban elérhető.


Fiat 500L "120th"
Az új Fiat 500 családot az 500L “120th” teszi teljessé, amely szintén elegáns, bicolor Tuxedo színekben elérhető. Ezt a lökhárítók és az oldalajtók fekete betétje, a kétszínű 17" könnyűfém kerekek és a hűtőrács fényes fekete és króm részletei teszik teljessé. A Fiat 500L "120th" esetében szintén széria a ködlámpa, az eső- és sötétedésérzékelő és a tolatóradar. Az ügyfelek a hatfokozatú kézi váltóval ellátott 95 lóerős, 1,4 literes Fire benzinmotor mellett a 95 lóerős 1.3 Multijet II dízelmotort robotizált automata váltóval.
A fényezések palettája bőséges: a klasszikus fekete-fehér bicolor Tuxedo mellett elérhető a Gelato fehér, a Cinema fekete, a Maestro szürke és a Moda szürke színárnyalat is, valamint a bicolor Maestro Tuxedo (Maestro szürke fekete tetővel) és Moda Tuxedo (Moda szürke fekete tetővel) verzió.

UconnectTM 7" HD LIVE érintőképernyő, Apple CarPlay ™ és Android AutoTM kompatibilitás*
A modern és innovatív Uconnect 7" HD LIVE érintőképernyő – amely Apple CarPlay és Android Auto™ kompatibilis – az alapfelszereltséghez tartozik az 500 “120th” család esetében. Az új generációs UconnectTM rendszer minden utazást egyedi élménnyé változtat 7” nagyfelbontású kijelzőjével, Bluetooth-os kihangosítójával, audio streaming funkciójával, szövegfelolvasójával és hangfelismerés funkciójával, ráadásul az USB csatlakozók iPod integrációra is képesek, miközben a rendszert a kormánykerékről is vezérelhetjük.

A UconnectTM LIVE szolgáltatások széles palettája mellett a UconnectTM rendszer újdonsága az Apple CarPlay mobiltelefon-ingetráció, amely lehetővé teszi az iPhone ügyes és biztonságos használatát menet közben, emellett a készülék Android Auto TM kompatibilis is.

Az Apple CarPlay optimális útvonaltervezést tesz lehetővé a Térképek alkalmazás valós idejű közlekedési információinak segítségével, miközben lehetővé teszi telefonhívások fogadását, üzenetek küldését és fogadását, valamint az Apple Music használatát menet közben úgy, hogy közben a vezető a legfontosabb feladatára koncentrálhat: a vezetésre. Emellett lehetővé teszi az Üzenetek, az Audiokönyvek vagy az Apple Podcastok használatát, és más alkalmazásokat (pl. Waze és Sygic navigációs rendszerek) is támogat az iPhone-on. A CarPlay a Siri hangfelismerést is magában foglalja, méghozzá vezetésspecifikus kialakítással. A UconnectTM rendszer Android AutoTM kompatibilis is, így mobil készüléke Android élményeit autójában ülve is átélheti, különböző alkalmazásokat és szolgáltatásokat „kivetítve” a központi kijelzőre. A rendszer tökéletesen tájékoztat, miközben könnyen használható és biztonságos. A vezető a Google MapsTM vagy a Waze segítségével gyorsan elérheti úti célját, miközben hozzáférhet zenéihez, multimédiás tartalmaihoz, valamint kedvenc üzenetküldő alkalmazásaihoz.

Az Android Auto kompatibilitásról további információt talál a support.google.com/androidauto weboldalon.

*Az Android Auto, a Google Play és a Google Maps a Google LLC bejegyzett márkái.Elérhetősége országonként eltérő lehet. Az Apple CarPlay az Apple Inc bejegyzett márkája. Elérhetősége országonként eltérő lehet.

Tipo Sport – minden eddiginél szebb és dinamikusabb
Az 5-ajtós Tipo Sport – a Moparral közösen készített csúcsmodell látványos színekben és (opcionális) fekete tetővel jelenik meg a genfi seregszemlén, méghozzá többek között 120 lóerős 1.6 Multijet motorral és DCT duplakuplungos automata váltóval felszerelt kivitelben. A tető mellett a visszapillantó tükrök és az ajtókilincsek is feketébe öltöztek. Számos elem idézi a sportautók világát, így például az új első és hátsó lökhárítók, a hangsúlyosabb oldalszoknyák, a hátsó diffúzor, a tetőspoiler és az egyedülálló ködlámpa-kialakítás. A dinamikus összhatást a fényes fekete részletek teszik teljessé, és az opcionális, Mopar által készített 18” könnyfém felnik és a szélesebb hűtőrács egészíti ki. A fényszórók bi-xenon technológiával is elérhetőek a hagyományos kivitelnél 30 százalékkal nagyobb teljesítménnyel.

Az exkluzív megjelenés a belső térben is folytatódik, ahol a teljesen fekete kialakítást a kettős varrású bőr-szövet üléskárpitozás, valamint a váltókar és a kormánykerék keresztmintás bőrborítása teszi felettébb izgalmassá. A kapcsolódást alapfelszereltségként járatja csúcsra az Apple CarPlay-képes és Android AutoTM kompatibilis UconnectTM 7" HD LIVE érintőképernyő.

Egyébként éppen a Genfi Autószalonon kiállított Tipo Sport volt az ötszázezredik autó, amely legördült a gyártószalagról, bizonyítva a modell sikerét, amely mindössze három évvel a bemutatkozása után a kategória vezetője lett Olaszországban, bekerült a 10 legjobb közé négy európai országban, és egyben a Fiat globálisan második legnépszerűbb autójává vált, több mint 70 százalékos külföldi részaránnyal.
Az új Tipo háromféle karosszéria-változatban (4-ajtós, 5-ajtós és kombi) és négyféle felszereltségi szinten (Street, Mirror és az új S-Design és Sport) elérhető, sikeresen kielégítve különböző életkorú, ízlésvilágú és szükségű ügyfélcsoportok igényeit. Az S-Design és Sport változatok erős személyiségükkel és dinamikus karakterükkel a fiatal, sportos vásárlókat szólítják meg, különösen a Sport felszereltség esetén.
A Mirror változat azon ügyfelek számára készült, akiknek tágas és jól alakítható belső térre van szükségük, illetve nagyra értékelik a kapcsolódási lehetőségeket. A Street pedig ideális azoknak a fiataloknak, akik a vonzó stílust, a tágas utasteret és a kényelmet keresik, amiről a Tipo modellcsalád méltán vált híressé. A típus tökéletesen megtestesíti a Fiat márka erősségeit – a praktikumot, az egyszerűséget és a személyiséget. És éppen ez az elv az, aminek köszönhetően az 500.000 Tipo mindegyike személyre szabott kivitelben készült, hogy tökéletesen kielégítse a széles ügyfélkör szerteágazó igényeit.

Eredeti Mopar tartozékok a Fiat modellek számára
A Mopar által fejlesztett eredeti tartozékok széles választéka ugyancsak megtekinthető lesz a Fiat standján. A kivételes minőségű termékek tökéletesen illeszkednek a különböző modellek technológiai és stílusbeli sajátosságaihoz, tökéletes személyre szabhatóságot lehetővé téve. A Mopar által készített prémium termékek, például a Tipo számára készült, zongoralakk elemekkel rendelkező Carbon Sport kit vagy az 500X számára készült Dark csomag, tovább fokozzák a Fiat modellek hagyományosan vonzó, olaszos stílusát, megjelenését, eleganciáját és sportosságát. A Dark csomag például sportosan dinamikus látványt nyújt a tükrökön, az orron, az ajtókilincsen, a csomagtér nyitóján és a hátsó lámpacsoport belső részén feltűnő Monster matt fekete színnel. Magában foglalja a Prime Parts pollenszűrőt is, miközben a Mopar Connect és a 18 colos kerekek ugyancsak elérhetőek opcionálisan.

forrás: fiat.hu

Munkatársaink

Kérjük válasszon márkát!
Kérjük válasszon telephelyet!


Kérjük válasszon telephelyet!
Cím
2030 Érd, Kis-Duna utca 7-9.
Telefon
Nyitva tartás
Értékesítés:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Szerviz/Alkatrész:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Kedves Ügyfelünk!
2024. március 29 - április 1 között
ZÁRVA TARTUNK.



Visszahívást kérek



Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek.
Az adatvédelmi tájékoztató tartalmát megismertem. A tájékoztató ismeretében hozzájárulok a sütik használatához. További információk